Tule perhe­kummiksi

Tee hyvää lapsiperheelle ja anna heille aikaasi. Ryhtymällä vapaaehtoiseksi perhekummiksi olet hyvällä asialla. Pystyt auttamaan varsin yksinkertaisilla teoilla: olemalla läsnä perheen arjessa, kuuntelemalla, keskustelemalla ja puuhastelemalla yhdessä heidän kanssaan.

Perhekummien joukkoon on kiva kuulua ja samalla voit saada perheestä uusia ystäviä. Perhe ei odota sinusta lastenhoitajaa tai muuta ammattilaista, vaan rinnallakulkijaa. Ihmistä, jonka kanssa he voivat keskustella ja josta saa seuraa esimerkiksi leikkipuistoon.

Tämä voi kuulostaa vähäpätöiseltä, mutta on kaikkea muuta. Pienistä teoista perhe saattaa saada merkittävää apua arkeensa. Otamme mukaan täysi-ikäisiä, aivan tavallisia, auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutumiseen kykeneviä ihmisiä.

Haastattelemme sinut toimintaan tullessasi. Tulet myös osallistumaan koulutukseen. Ja kun toimit Perhekummina, saat meiltä tarpeesi mukaan ohjausta ja tukea.

”Kun lähdin mukaan toimintaan ajattelin että on hienoa jos voin aikaa antamalla auttaa jotain perhettä. Nyt huomaan kuitenkin myös itse saavani toiminnasta valtavan paljon."
Perhekummi

”Juuri perhekummitoiminnan kaltaista palvelua tarvitaan lisää. On paljon perheitä, jotka tarvitsevat jotain tukea arkeensa ja jaksamiseen, mutta sosiaalitoimen apu ei vastaa heidän tarpeisiinsa."
Kunnan johtava viranhaltija

Perhekummitoiminnan koulutukset

Järjestämme koulutuksia ympäri vuoden. Kaikki kiinnostuneet haastatellaan ennen koulutusta, jotta voidaan puolin ja toisin varmistua vapaaehtoistyön sopivuudesta henkilölle.

Tarjoamme koulutuspäivinä lounaan tai iltapalan osallistujille. Koulutus antaa valmiudet tehdä antoisaa vapaaehtoistyötä. Koulutus on maksuton.

”Pienet teot, joista on ollut apua arjessa."
Perhekummi

Seuraava Perhekummikoulutus

Hollolassa

16.11.2017 klo 17:30-20:00
18.11. klo 9:00-16:00
21.11 klo 17:30-20:00

Kanta-Häme ja Tampere

Kysy perehdytystä!

Lisätiedot

Tampere ja lähikunnat
Kati Kenttälä
Perhekummitoiminnan koordinaattori
puh. 044 355 8329, kati.kenttala@mll.fi

Hämeenlinna, Forssan seutu, Riihimäki (Kanta-Hämeen alue)
Miia Mustalahti
Perhekeskustoiminnan koordinaattori
puh. 050 436 3230, miia.mustalahti@mll.fi

Päijät-Häme
Kirsi Mäkinen
Perhekummitoiminnan koordinaattori
puh. 044 599 0585, kirsi.makinen@mll.fi

Hae perhekummiksi