Hae perhe­kummia

Onko teille syntynyt juuri vauva tai oletko 0-10 vuotiaan lapsen vanhempi?

Jos tunnistat arjessanne seuraavanlaisia asioita, niin perhekummi-toiminta voisi sopia teille. Olette muuttaneet toiselle paikkakunnalle, kaipaat lisäkäsiä arkeen, leikkiseuraa lapselle tai aikuista kaveria itsellesi. Tai toivoisit varamummia tai -vaari perheeseenne. Saatat myös toisinaan kaivata tukea vanhemmuuteen ja arjen jakamiseen.

Toiminnan käytäntöjä:

Kummi osallistuu perheenne arkeen kotiympäristössä tai yhteisen tekemisen parissa. Tapaatte yleisimmin 2 krt kuussa 2-3 h ajan.  Sovitte tapaamiset joustavasti perheen ja sinun aikataulujen mukaan. Toivomme, että sitoudut tapaamisiin vuoden ajaksi. Perhekummi ei ole lasten- eikä kodinhoitaja.

Voit hakea perhekummia itse tai tulla mukaan ammattilaisen ohjaamana. Toiminta on perheille maksutonta.

Toimintaan ovat tervetulleita perheet, jossa on ainakin yksi 0-10 vuotias lapsi. Kummi etsitään sopivan etäisyyden päästä. Huomioimme perheiden ja kummien toiveet.

"Tuntuu kuin meille olisi käynyt lottovoitto"
Perhe

"Perhekummin mukaantulo on tasoittanut elämäämme ja tuonut turvaa. Hän on myös tuonut meille hilloa ja sieniä eli kaikkea mitä mummi minulle aikoinaan teki ja tuntuu tosi ihanalta."
Perhe

Lisätiedot

Pirkanmaa
Riikka Ala-Nikkola
Perhekummitoiminnan koordinaattori
puh. 044 355 8329, riikka.ala-nikkola@mll.fi

Kanta-Hämeen alue
Suvi Hietaniemi
Perhekummitoiminnan koordinaattori
puh. 044 5990 581, suvi.hietaniemi@mll.fi

Päijät-Hämeen alue
Sanna Kaukonen                                                                              Perhekummitoiminnan koordinaattori
puh. 040 501 2464, sanna.kaukonen@mll.fi

"Päivät jaksoin jotenkuten, mutta rankat tunteet valtasivat iltaisin, kun puoliso ei tullutkaan totuttuun tapaan töistä kotiin jakamaan ilta-askareita. Niin päivinä, jolloin tiesin perhekummin tulevan, oli päivän ajan paljon keveämpi olo."
Perhe

Hae Perhekummia perheellesi

Huomioithan, että heinä- ja elokuussa yhteydenottomme takaisin voi viivästyä lomien vuoksi. Kaikki hakemukset luetaan ja olemme yhteydessä heti lomalta palattuamme.